(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматриваются усиление процессов экзоморфогенеза в связи с нарастающейся аридизацией климата и, соответственно, напряженная эколого-геоморфологическая обстановка в условиях индустриального Жезказган-Улытауского региона Центрального Казахстана. Мақалада экзоморфогенездік үдерістердің қуаңшылықтың күшею жағдайларында қарқындауы мен осыған байланысты Орталық Қазақстанның Жезқазған-ұлытау индустриалы өңірінің экологиялық-геоморфологиялық ахуалы қарастырылып отыр.