(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматриваются основные антропогенные факторы, определяющие пространственное распределение и динамику негативных процессов морфогенеза в пределах платформенно-денудационных равнин Центрального Казахстана, характеризующихся аридностью природно-климатических условий. Мақалада табиғи -климаттық жағдайлары аридтілігімен сипатталатын Орталық Қазақстанның платформалық-денудациялық жазықтарындағы морфогенездің жағымсыз үрдістерінің кеңістік жəне динамикасын анықтайтын негізгі антропогендік факторлары қарастырылған.