(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада агроөнеркәсіптік кешенінде инновациялық үрдістерді экономикалық бағалаудың негізгі мақсат, міндеттері және кезеңдік әдістемелері қарастырылады.АӨК-де инновацияның дамуын тежейтін факторлар анықталған, тиімділігін бағалаудың негізгі ерекшеліктері және осыған қатысты көрсеткіштер жүйесі қарастырылған. АӨК-нде меншікті қаражаттың жетіспеуі, тозу дәрежесі, материалдық-техникалық базаның төмен деңгейі, ғылыми әлеует, технологиялық инновациялар нарығының даму дәрежесі, кәсіпорындардың инновациялық белсенділігінің төмендігі және т.б. АӨК инновациялық даму деңгейіне теріс әсерін тигізетін бірқатар факторлар анықталған. Сонымен қатар, кешен салаларында ғылыми жобаны құрастыруды экономикалық негіздеу бойынша есептеулер жүргізудің схемасы құрастырылған.