(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Індер тұзды күмбез аймағының гидрологиялық аномалиясымен емдік балшықтарын зерттеу олардың Каспиймаңы жазығының ландашафттарынан ерекшеленетіні және шығу тегі ерекше екенін дәлелдейді. Анықталған бұлақтар химиялық құрамы бойынша қарапайым және жоғары минерализациялған болсада бір біріне ұқсас емес. Зерттеу барысында минерализациялары әртүрлі екі топ бұлақтар анықталды.