(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада экологиялық туризмнің тарихи қалыптасуы мен негізгі қағидалары қарастырылады. «Экотуризм» түсінігіне берілген шетелдік анықтамалар түйіндемесі көрсетілген. Туризмдегі экологиялық бағытты ажыратудың негізгі тәсілдері мен оның жіктелуі сипатталған. Туризмде әртүрлі факторлар әсерінен туындайтын, экологиялық туризмнің қалыптасқан заманауи көпқырлы ұғымына, тұрақты дамуға қол жеткізетін рөлі қарастырылған.