(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Қазақстанда қалдықтарды сұрыптап талдауды енгізу тәжірибесі қарастырылған. Ақтөбе, Қарағанды, Петропавл, Астана және Бурабай өңірінде сұрыптап талдауды енгізу жайлы үгіт-насихат жүргізілді. Германия және Белгия халықаралық білгір мамандарымен бірге қалдықтарды сұрыптап талдау жүйесін енгізудегі дүниежүзілік тәжірибесі жайында пікір-талас жүргізілді. Қалдықтарды сұрыптап талдау жүйесін енгізуге арналған үлгілік нұсқауламаның апробациясын жүргізу. Қалдықтарды сұрыптап талдау жүйесінің тиімді жұмыс атқарылуы үшін үлгілік нұсқауламаның негізгі қағидалары қарастырылған.