(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Кен құрылымын зерттеу нәтижесінде карьер кемерінің тұрақтылығы массив кенжынысының беріктігіне, тектоникалық жарықшақтың бағытына тәуелділігі анықталып, карьер алаңындағы әр аймақтың тұрақтылығы әртүрлі болуына байланысты құрылымдық-тектоникалық карта құрастарылды. Жарықшақтарды түсіру және берілген мәндерін өңдеу нәтижесінде кенорындар бойынша жарықшақ жүйелерінің полигональды қисықтары, жарықшақтың таралу диаграммалары салынды