(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Табиғи-техногендік геоморфосистемалар тау кен өндіру аудандарында қалыптасқан. Картографиялау геоморфосистемаларды зерттеу, құрылымын анықтау, жер бедерінің техногенді пішіндерінін қалыптасу уақыты мен аймақтағы экологиялық жағдайға әсерету дәрежесін анықтаудын әдістерінін бірі болып табылады. ГАЖ технологиясын пайдаланып құрастырылған Қарағанды облысы аумағындағы табиғи-техногендік геоморфосистемалар картасы ұсынылған.