(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Қазіргі уақытта тамақтандыру индустриясында өсіп жатқан бәсекелестік көптеген азық-түлік мекемелерінің трансформациясына алып келді. Осыған орай, клиенттерге қызмет көрсетудің жаңа формалары пайда болуда. Осы қызмет көрсету түрінің бірі кейтеринг болып табылады. Мақалада кейтеринг Алматы қаласы тамақтандыру индустриясының жаңа бағыты ретінде қарастырылады. Сонымен қатар кейтеринг түсінігі, түрлері және оның даму мүмкіндігі көрсетіледі. Зерттеу негізінде Алматы қаласы нарығында кейтеринг қызмет көрсетуден жетекші мекемелердің анализі жүргізілді. В настоящее время возрастающая конкуренция в индустрии питания привело к трансформации многих пищевых заведений. В связи с этим возникают все более новые формы обслуживания клиентов. Одной из таких форм является кейтеринг. В статье кейтеринг рассматривается как новое направление индустрии питания города Алматы. Раскрываются понятия, виды кейтеринга, а также возможности его развития. На основе исследования проведен анализ лидирующих заведений по кейтеринг-обслуживанию на рынке города Алматы.