(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Мақалада Ақтөбе облысының кіші қалалар мәселелері қарастырылады. Облыс қалаларын іріктеу барысында олардың ауқымдылық шамасын білу өте қажет. Облыстың қалаларында жекелеген элементтер арасындағы өзара байланысын күшейтетін қоныстанудың Хромтау, Қандыағаш, Ақтөбе қалаларының маңында шоғырланған тірек қаңқасының қалыптасу үрдісі жүзеге асырылады. Облыстағы кіші қалалардың экономикалық-географиялық жағдайы, олардың даму мәселелері мақалада жан-жақты қамтылған. В статье рассматриваются проблемы малых городов Актюбинской области. При классификации городов изучение их объема масштабности имеет особенное значение. Рассмотрен процесс формирования опорного каркаса городов Хромтау, Кандагач, Актобе, который усиливает взаимосвязь между отдельными ее элементами. В статье также подробно дано экономико-географическое состояние малых городов области и проблемы их развития.