(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье приводятся методика расчета и анализ параметров кривых редукции ливневых осадков по метеостанции Екатеринбург (Свердловск), определенных в разное время, а также значения сборных коэффициентов паводочного стока. Произведен сравнительный расчет максимальных расходов воды дождевых паводков данных по ливням, определенным различными методами, для пункта р. Решетка - с. Новоалексеевское. Мақалада Екатеринбург (Свердловск) метеостанциясы бойынша әр уақытта анықталған нөсерлі жауын-шашындардың редукция қисық сызықтары параметрлерінің есептеу тәсілі мен талдауы, сонымен қатар су ағын тасқындарының жинақы коэффициент мәндері берілген. Новоалексеевское ауылы Решетка өзені үшін әртүрлі әдістерімен анықталған нөсерлі жауын-шашындар бойынша жаңбыр сулары тасқындары максималды шығындарының салыстырмалы есептеулері жүргізілген.