(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Болжамдық өнімдерді дайындау барысында, және қоршаған орта жағдайы туралы мәліметтермен халықаралық алмасуды қамтамасыз ету үшін Қазгидрометтің жер беті бақылау жүйесін пайдалануға енгізілген процесіне, автоматтандырылған метеорологиялық кешендердің және автоматты метеорологиялық станса құрамына кіретін метеорологиялық өлшеу құралдардың нормаланған метрологиялық сипаттамаларын бағалау келтірілген. Айдарлы метеорологиялық стансасының 2010 жылғы мәліметтері қолданылған. Представлена оценка нормируемых метрологических характеристик метеорологических средств измерений, входящих в состав автоматизированных метеорологических комплексов и автоматических метеорологических станций, вводимых в процесс эксплуатации наземной наблюдательной сети Казгидромета для обеспечения международных обязательств в области обмена информацией о состоянии окружающей природной среды, а также подготовки прогностической информационной продукции. Использованы данные метеорологической станции Айдарлы за период 2010 года.