(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Статья посвящена анализу современного расселения населения в бассейне реки Урал в пределах Западно-Казахстанской области. В работе рассматриваются история заселения исследуемого региона, различия в людности населённых пунктов правобережной и левобережной частей бассейна реки. Автор выделяет факторы, влияющие на систему расселения в бассейне реки Урал, а также отличительные и схожие черты размещения поселений и их людности исследуемого региона. Мақалада Батыс Қазақстан облысы шегінде Жайық өзен бассейнінде қазіргі кездегі халықтың орналасуы талқыланады. Жұмыста зерттелген ауданды халықтың қоныстану тарихы, өзеннің оң жəне сол жағалауындағы елді мекендер тұрғындарының сандық айырмашылықтары қарастырылады. Жайық өзені бассейнін қоныстану жүйесіне əсер еткен факторлар, сонымен қатар елді мекендердің орналасуындағы ұқсас белгілері жəне ерекшеліктері көрсетілген.