(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Проведен анализ данных о количестве осадков в период с 1970 по 2004 гг. для теплого периода. Составлен каталог месяцев с дефицитом, нормой и избытком осадков. Анализ временного хода атмосферных осадков, который наглядно отражает изменения осадков на рассматриваемой территории, показал, что отмечается тенденция уменьшения осадков. Мақалада 1970-2004 жылдар аралығында жылы мезгіл уақытындағы жауын-шашын мөлшеріне араптама жүргізілген. Жауын-шашынның мөлшері аз, норма шамасында жəне жеткілікті мөлшері болған айлардың каталогі құрылған. Қарастырылған аймақта жауын-шашынның өзгерісін нақты көрсететін атмосфералық жауын-шашынның уақыттық жүрісінің талдауы, жауын-шашын мөлшерінің азаю тенденциясы болып жатқанын көрсетеді.