(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада 1970-2004 жылдар аралығында жылы мезгіл уақытындағы жауын-шашын мөлшеріне араптама жүргізілген. Жауын-шашынның мөлшері аз, норма шамасында жəне жеткілікті мөлшері болған айлардың каталогі құрылған. Қарастырылған аймақта жауын-шашынның өзгерісін нақты көрсететін атмосфералық жауын-шашынның уақыттық жүрісінің талдауы, жауын-шашын мөлшерінің азаю тенденциясы болып жатқанын көрсетеді.