(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Сырдария өзені алабындағы 1990-1995 жж. кезеңіндегі су ресурстарын тұтыну динамикасы талданған. Су тұтынушылар пайдаланатын судың пайыздық үлестірімі анықталған. Арал-Сырдария алабының негізгі қалаларының инфрақұрылымының сипаттамасы берілген.