(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2019)
Мақалада Батыс Қазақстан облысы шегінде Жайық өзен бассейнінде қазіргі кездегі халықтың орналасуы талқыланады. Жұмыста зерттелген ауданды халықтың қоныстану тарихы, өзеннің оң жəне сол жағалауындағы елді мекендер тұрғындарының сандық айырмашылықтары қарастырылады. Жайық өзені бассейнін қоныстану жүйесіне əсер еткен факторлар, сонымен қатар елді мекендердің орналасуындағы ұқсас белгілері жəне ерекшеліктері көрсетілген.