(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Проведен пространственно-временной анализ высоких температур воздуха летом в северной половине Казахстана. Выявлены некоторые статистические характеристики средней месячной и средней максимальной температур воздуха. Қазақстанның солтүстік бөлігінде жаз айындағы ауа жоғарғы температураларынына кеңістік- уақыттық талдау келтірілген. Орташа максимальды жəне орташа айлық ауа температураларының кейбір статистикалық сипаттамалары анықталған.