(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В работе приведен анализ статистических характеристик месячных сумм осадков на западных и восточных станциях Казахстана в холодное время года. Проведена оценка синхронных пространственных корреляционных связей между месячными суммами осадков в целях районирования территории с учетом данных за последние десятилетия. Жұмыста Қазақстанның шығыс жəне батыс станциялардағы суық мерзімде болатын жауын- шашынның айлық мөлшерінің статистикалық сипаттамасына талдау жүргізілген. Соңғы оншақты жылдардың мəліметтерін ескере отырып, аймақты аудандастыру негізінде айлық жауын-шашын мөлшерлерімен синхрондық кеңістіктік корреляция байланыстарын бағалау келтірілген.