(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
Ғылыми мақала Іле өзенінің төменгі ағысының тасындылар режимін зерттеуге бағытталған. Жұмыста Іле өзенінің төменгі ағысындағы тасындылар ағындысының режимі мен негізгі сипаттамаларына Қапшағай су қоймасының ықпалы қарастырылған. Тасындылар ағындысының сипаттамаларын есептеумен қатар Қапшағай су қоймасының қазаншұңқырында тұнатын жүзбе тасындылардың көлемі есептелген. Научная статья посвящена изучению твердого стока в нижнем течении реки Иле. В статье рассматривается влияние Капшагайского водохранилища на режим и основные характеристики стока наносов реки Иле в нижнем течении. Наряду с расчетом характеристик стока наносов приводится оценка объема взвешенных наносов оседающих в чаше водохранилища.