(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. География сериясы, 2016)
В статье рассматривается определение понятия экологического риска применительно к морским буровым операциям в казахстанском секторе Каспийского моря, проводится оценка экологического риска при потенциальных авариях, связанных с бурением морских скважин. Бұл мақалада Каспий теңізінің қазақстандық секторындағы теңіздегі бұрғылау жұмыстарында қолданылатын экологиялық тəуекел жөніндегі түсінікті анықтау, сонымен қатар теңіздегі ұңғымаларды бұрғылауға қатысты туындауы ықтимал апаттардың экологиялық тəуекелін бағалауды жүргізу жөнінде қарастырылады.