Топографиялық массивтерінің морфометриялық белгілерінің күрделілік сипаттамасын бағалау әдістері (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Мақалада жер телімдерінің қабаттарының геоморфологиялық күрделілігін тиімді анықтау үшін теориялық бағалау және сандық теория, сондай-ақ ақпараттық-статистикалық әдістері мен морфометриялық белгілерінің таралуының теоретикалық параметрлері қарастырылған. Жер бедеренің күрделі құрылымдарын бағалау және топографиялық массивтердің морфометриялық белгілерінің таралуына орай, жер қорын тиімді ету мақсатында арнайы әдістеме ұсынылды. Қолданбалы тиімді әдістер арқылы қолдануға жарамды жер аумағы зерттеледі. Биіктік белдемдеріне орай салыстырмалы моделдік бағалаулар арқылы жер аумағының бедер құрылымы сипатталады.