Баянауыл мемлекеттік ұлттық табиғи саябағының биоалуантүрлілігінің ерекшеліктері және жергілікті этнотуризм мүмкіндіктері. Особенности биоразнообразия Баянаульского государственного национального природного парка и возможности развития местного этнотуриз (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Бұл мақалада Баянауыл мемлекеттік ұлттық табиғи саябағының физикалық-географиялық жағдайы мен биоалуантүрлілігіне сипаттама беріледі. Баянауыл өңірінде қазақ мәдениеті арқылы шет елдік туристерді шақырудың құралы ретінде этнотуризмді дамытудың жолдарын қарастырып отырмыз. Қазақы тұрмысты туристерді шақырудың құралы ретінде қалыптастыра отырып, Баянауыл өңірінде этнотуризмді дамыту мүмкіндіктерін айқындау үшін төмендегі  міндеттер қарастырылады: біріншіден, этнотуристік маршруттарды ұсына отырып, туризм саласының аймақтың әлеуметтік, мәдени, экономикалық өміріне тиімді екенін дәлелдеу; екіншіден, туристік маршруттар жобасын ұсыну. В этой статье описываются физико-географическое положение и биоразнообразие Баянаульского государственного национального природного парка. Рассматриваются  пути  привлечения иностранных туристов в Баянаульский парк, на основе развития этнотуризма. За основу гостеприимств быт казахского народа, как средство привлечения туристов в Баянаульский парк, для развития этнотуризма рассматриваются следующие задачи: во-первых доказать, что предлагаемые этнотуриcтские маршруты и эффективность  туризма служить базой социального, экономического и культурного развития отраслях края, во-вторых, предложить проекты туристских маршрутов.