(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Мақалада қала жері мониторингінің нысандары, мақсаты мен міндеттері қарастырылған. Қала жерінің экологиялық жай-күйі, инженерлік-геологиялық жағдайы, көгалдандыру дәрежесі, құрылыс салынғандығы, шаруашылықта пайдалануға жарамдылығы туралы ақпарат жер мониторингін жүргізу кезінде жаңартылып отыратыны көрсетілген. Жер мониторингі жүйелі түрде, үздіксіз жүргізілетін жер қорының бақылауы және тексерістері болып табылатындығы туралы айтылған. Сонымен қатар, жер қаланың маңызды табиғи ресурстарының бірі болып табылатынына да тоқталып кеткен. Қала жерінің негізгі ерекше қасиеттері мен сипаттамалары, сондай-ақ қала жерінің экологиялық жіктелуі де келтірілген. Қала жерінің мониторингін жүргізу деңгейлері қарастырылған.