(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Мақалада Жамбыл облысы үшін жылы және суық мерзімдер бойынша биоклиматтық (эффективті температура, эквивалентті – эффективті температура, нормалды эквивалентті – эффективті температура, радиациялық эквивалентті – эффективті температура, биологиялық активті температура, Бодман бойынша қаталдық индексі, К.Ш. Хайруллин және В.Н. Адаменко бойынша келтірілген температура) индекстер қарастырылған. Құрастырылған интегралды биоклиматтық көрсеткіш негізінде аудандастыру жүргізілген. Жамбыл облысында жерглікті халықтың денсаулығына, тіршілік етуіне және жұмысқа қабілеттілігіне әсер ететін өте жайсыз биоклиматтық жағдайлар тіркелмеген. Дегенмен жайсыз климат жағдайы қаңтар, ақпан және шілде айларына сай келеді. Қазан және маусым айларыы ең жайлы айлар болып табылады.