(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Бұл мақалада «Бұйратау» мемлекеттік ұлттық табиғи саябағының туризм дамуының мүмкіншілігін талдау мен экотуристік маршруттар жобасы көрсетілген. Сонымен қатар, «Бұйратау» мемлекеттік ұлттық табиғи саябағындағы туризмнің даму болашағы қарастырылды. Туризмнің дамуында ұлттық саябақтардың маңызы көрсетілді, сонымен қатар ұлттық саябақтарда туризмнің әр алуан түрлерін ұйымдастыру үшін SWOT-талдау жүргізілді және «Бұйратау» мемлекеттік ұлттық табиғи саябағының туристік-рекреациялық мүмкіншіліктеріне талдау жасалды. Мақалада «Бұйратау» мемлекеттік ұлттық табиғи саябағы бойынша эколигиялық туристік авторлық маршруттары көрсеттілді. Ұлттық саябақтарда туризмді дамыту механизмі ұсынылды.