(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Қазіргі таңда Қазақстанда құрылыс жұмыстарының көлемі артып келеді. Қазіргі заманғы құрылыс салынып жатқан ғимараттардың күрделілігі және технологиялылығымен сипатталады. Ғимараттардың қабат саны өсуде, тірек констукцияларының арасындағы арақашықтық ұлғаяды. Осыған байланысты, құрылыс нысандарының архитектурасы өзгерді, яғни пішіні бойынша және геомертиялық парамертлері бойынша әртүрлі, типтіктен жекеге көшті. Сонымен бірге құрылыс жобаларының сенімділігі мен құрылыс-монтаж жұмыстарының (ҚМЖ) сапасына, қауіпсіздігіне талаптар артады. Бұндай жағдайда үздіксіз құрылыс құрылымдарының сапа менеджменті жүйесін жетілдіру керек. Әрине, бұл жүйенің ең маңызды құрамдас бөлігі геодезиялық қамтамасыз ету болып табылады.