(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
При проектировании горизонтальной и вертикальной планировки объектов автодорожного и железнодорожного строительства необходимо создание цифровой модели местности (ЦММ). Для решения этой проблемы в настоящее время изыскатели и проектировщики используют комплекс программ CREDO. Многофункциональные системы комплекса CREDO обеспечивают полный технологический цикл проектирования от обработки топографо-геодезических данных, создании цифровой модели местности и объемной геологической модели до функционального и конструкторского проектирования и получения проектной документации. В статье рассмотрены современные методы обработки топографической информации с помощью системы комплекса CREDO для разработки проектно-сметной документации по реконструкции автомобильной дороги, как основы для создания проектного решения. Көлік және темір жол көліктерінің құрылыс объектілерін көлденең және тік жобалауда жергілікті жердің сандық үлгісін міндетті түрде құру қажет (ЖСҮ). Қазіргі уақытта бұл мәселені түбегейлі шешу үшін ізденішілер мен жобалаушылар кешенді CREDO бағдарламасын қолданады. Кешенді CREDO бағдарламасының көп функционалды жүйесі жобалаудың толық технологиялық циклын және топографиялық-геодезиялық мәліметтерді өңдеуді, жергілікті жердің сандық үлгісін құруды және кең көлемді геологиялық үлгіні, сонымен қатар функционалды, конструкторлық жобалауға дейін және оның жобалық құжаттарын алуды толық қамтамасыз етеді. Мақалада кешенді CREDO бағдарламасының жүйесі арқылы қазіргі кездегі топографиялық ақпараттарды өңдеудің әдістерін көлік жодарын қайта жөндеудің жобалық сметасының құжаттарын құрастыру үшін негізгі жобалық шешімді құру ретінде қолдануды қарастыралған.