(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Состояние инновационной деятельности является важнейшим индикатором развития общества и экономики в любом государстве. В статье проведен анализ реализуемой в республике программы форсированного индустриально-инновационного развития (ГПФИИР). Данная программа ставит своей целью уменьшение зависимости роста экономики Казахстана от сырьевых ресурсов. Проведен сопоставительный анализ в разрезе областей республики, на основе которых составлена карта реализуемых проектов ГПФИИР РК. Инновациялық қызмет кез келген мемлекеттің қоғам және экономикасы дамуының маңызды көрсеткіші болып табылады. Макалада республикада іске асырылып жатқан жылдамдатылған индустриялық-инновациялық дамытудың мемлекеттік бағдарламасына талдау жасалған. Бұл бағдарламаның мақсаты Қазақстан экономикасы өсуінің шикізат ресурстарына тәуелділігін азайту болып табылады. Республика облыстары бойынша салыстырмалы талдау жасалып, оның негізінде ҚР ЖИИДМБ жүзеге асырылып жатқан жобаларының картасы құрастырылды.