(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
В связи с дефицитом воды, способным лимитировать развитие экономики РК, необходимо иметь четкое представление о наличных водных ресурсах. В статье изложены результаты исследования коллективов ученых в области речного стока, гидрологического режима рек в условиях меняющегося климата. ҚР экономикасының дамуына шектеу болатын су тапшылығына байланысты су ресурстарының қорын нақты білу қажет. Мақалада өзен ағындысы, климаттың өзгеруі жағдайында өзендердің гидрологиялық режимі жөнінде ғалымдар ұжымының зерттеу нәтижелері келтірілген.