(untitled) (Journal of Geography and Environmental Management, 2016)
Оңтүстік Қазақстан экономикалық ауданында, яғни Алматы, Талдықорған, Шымкент, Қызылорда және Жамбыл станцияларындағы ауа температурасының және жауын-шашынның 1970-2012 жылдар аралығындағы таралуы қарастырылды. Сонымен қатар, берілген аудандағы ауа температурасының және жауын-шашынның таралу себептері қарастырылды. 2008 жылдың қаңтар және шілде айларына ауа температурасының картасы және 1994 жылдың сәуір және қазан айларына жауын-шашынның таралу картасы тұрғызылды. Сондай-ақ жыл мезгілдеріндегі экстремальды температуралардың, экстремальды құрғақ және ылғалды жағдайлар анықталды. Рассмотрено распределение температуры воздуха и осадков в Южно-Казахстанском экономическом районе, на примере станций Алматы, Талдыкорган, Шымкент, Жамбыл и Кызылорда (1970-2012 гг.). Были составлены каталоги экстремально теплых и холодных месяцев по температуре воздуха, а также избыток и увлажнение осадков. Составлены карты распределения температуры воздуха для января и июля 2008 года, а также атмосферных осадков апреля и октября 1994 года.